Пеленгас — риба середньої жирності зі щільним і приємним на смак м'ясом, у якому майже немає кісток. М'ясо сповива поживне та низькокалорійне з великим вмістом (приблизно 20%) легкозасвоюваних для людського організму білків. Поліненасичені жири Омега-3, йод, вітаміни групи B, магній, залізо, фосфор, калій і кальцій, які містяться в пеленгасі, підвищують його харчову цінність. У цій рибі міститься така сама кількість вітаміну А, як і в трісковій печінці. Попри високий вміст білків і жирів, копчений пеленгас має порівняно низьку калорійність: у 100 г продукту 76 ккал. Харчова цінність: білків — 20 г, жирів — 4 г, вуглеводів — 0 г. Регулярне вживання пеленгаса сприяє нормалізації рівня холестерину в крові, поліпшенню діяльності серцево-судинної системи та головного мозку, зниженню ризику розвитку атеросклерозу, гіпертонії та ракових захворювань.
Також дивіться всі наші об'єми