Пеленгас – риба середньої жирності з щільним і приємним на смак м'ясом, в якому майже немає кісток. М'ясо пеленгаса поживне і низькокалорійне з великим вмістом (близько 20%) легкозасвоюваних для людського організму білків. Поліненасичені жири Омега-3, йод, вітаміни групи В, магній, залізо, фосфор, калій і кальцій, які містяться в пеленгасе, підвищують його харчову цінність. У цій рибі міститься така ж кількість вітаміну А, як і в тріскової печінки. Незважаючи на високий вміст білків і жирів, копчений пеленгас має порівняно низьку калорійність: в 100 г продукту 76 ккал. Харчова цінність: білків – 20 г, жири – 4 г, вуглеводів – 0 р. Регулярне вживання пеленгаса сприяє нормалізації рівня холестерину в крові, поліпшенню діяльності серцево-судинної системи і головного мозку, зниження ризику розвитку атеросклерозу, гіпертонії і ракових захворювань.
Також дивіться всі наші оголошення